A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

Увага! На період карантину пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично

Дата: 07.04.2020 14:22
Кількість переглядів: 319

На період карантину пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично.

Верховна Рада України 30 березня прийняла в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби COVID-2019.         Документом врегульовано питання продовження виплати  на період карантину всіх пенсій і допомог людям, в яких на цей час припадає перекомісія МСЕК та ЛКК про встановлення інвалідності і перепризначення (продовження) пенсій та допомог на новий період, без заяв та без будь-яких документів. Строк виплати державних соціальних допомог (малозабезпеченим сім’ям, матерям одиначкам, при народженні та інші), яким вона була призначена раніше, продовжується без подання необхідних документів  на період здійснення заходів щодо запобіганню виникненню та поширенню короновірусної хвороби COVID-2019.

Після закінчення терміну дії карантину або обмежувальних заходів  орган соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду здійснить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги або пенсії на підставі поданої особою заяви  (результатів переогляду медико-соціальної експертизи) та необхідних документів.

        У відділі соціального захисту населення Фурсівської сільської ради прийом документів на державні соціальні допомоги в час карантину, ведеться тільки, якщо звернення відбувається вперше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора