A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 13.03.2020 11:49
Кількість переглядів: 312

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління комунікацій

04151, м. Київ – 151, вул. Народного Ополчення, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

Особи, відповідальні за заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у  Київській області нагадує, що в Україні  триває  кампанія декларування доходів 2020 та повідомляє, що положеннями Податкового Кодексу визначено що податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення.

Пунктом 179.6 статті 179 ПКУ визначено випадки покладання обов’язку заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи  від імені платника податку на таких осіб:

- батьків, опікуна або піклувальника - щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

-  спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) - щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником податку, який помер;

- державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника податку, визначеного в установленому порядку банкрутом.

Сімейним кодексом встановлено, що особа до досягнення нею повноліття має правовий статус дитини. Малолітньою  вважається дитина до досягнення віку чотирнадцять років. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Відповідно до п.1 ст.34 Цивільного кодексу України, повну цивільну дієздатність має фізична особа, яка досягла вісімнадцяти років (повноліття).

Стаття 14 Сімейного кодексу передбачає, що у разі якщо дитина або особа, дієздатність якої обмежена, не може самостійно здійснювати свої права,  ці права здійснюють батьки, опікуни або самі ці особи за допомогою батьків чи піклувальника.

 Грошові зобов'язання малолітніх/неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття малолітніми/неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Батьки (усиновителі) малолітніх/неповнолітніх і малолітні/неповнолітні у разі невиконання грошових зобов'язань малолітніх/неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов'язань та/або податкового боргу - п.99.2 ст.99 ПКУ.

ГУ ДПС у Київській області

 

 

 

 

Нарахування та сплата майнових податків

        Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що податок на майно складається з: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю.

Майнові податки для фізичних осіб нараховуються контролюючими органами, які  надсилають платникам до 01 липня податкові повідомлення-рішення, у яких зазначаються суми податку та реквізити для сплати.  Податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

         Юридичні особи самостійно обчислюють суми майнових  податків та подають відповідному контролюючому органу податкові декларації:

  • з плати за землю - обчислюється щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року до контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки подається податкова декларація на поточний рік, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Водночас, платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, у такому випадку він звільняється від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року. Зазначене у декларації податкове зобов'язання  сплачується рівними частками за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового місяця.
  • з податку на нерухоме майно - обчислюють станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Податок сплачується авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.
  • з транспортного податку - обчислюється станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року до контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування подається декларація з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Податок сплачується авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

ГУ ДПС у Київській області

 

16 березня 2020 - останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з  ІІ кварталу

         Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання  повинен подати до контролюючого органу заяву.

За вибором платника податків заява подається в один з таких способів:

1) особисто платником податків або уповноваженою особою;

2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

3) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації кваліфікованого електронного підпису підзвітних осіб;

4) державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця. Електронна копія заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючого органу одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

         Суб'єкт господарювання, який є платником  інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання може здійснити один раз протягом календарного року.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора